Hip Hop / Streetdance SVM

Sport:
Hip Hop / Streetdance

Dag/Tijd:
Maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur

Historie:
Streetdance is ontstaan begin jaren tachtig in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim zittende kleding waarin men zich vrij kan bewegen.

In Europa brak streetdance pas door in de jaren 90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers en scratchers. Er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de streetdance.

Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. De bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Een van de bekendste bewegingen is de ‘snake’. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat men als het ware met zijn lichaam heen en weer gaat als een slang. Bij de body roll is het de bedoeling dat men een rol maakt en dan als het ware op een stoel gaat zitten.

Streetdance is bouncen op de beat. Men danst streetdance vooral op hiphop.

Contactgegevens:
Nadine Sampers 06-5253 9020

Contributie:
Voor algemene informatie en contributiekosten, zie de pagina van SVM’60

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij kunnen gratis 2 lessen volgen.