Karate

 Kyokushin karate-do Naka-Ima

 

 

 

Sport:  
Karate

Dag/tijd:
Dinsdag van 19.00 – 20.30 uur: Jeugd en volwassenen.

Donderdag van 19.30 – 21.00 uur: Jeugd
en volwassenen.

Historie:
Het kyokushinkai karate is door Masutatsu Oyama ontwikkeld en is een van de meest bekende karate-stijlen in Nederland. De stijl is de jongste in zijn soort en heeft van alle gevechtssporten de goede en betere aspecten overgenomen en verder ontwikkeld. Onze grondlegger Oyama, na zijn dood Sosai Oyama genoemd, heeft zijn hele leven gewijd aan het perfectioneren van onze Kyokushin stijl. Deze stijl is gericht op het full-contact karate en daardoor ook de meest harde stijl van karate die er is.

Het kyokushinkai karate bevat vele aspecten:

  • Zelfverdediging
  • Bewegingskunst
  • Sport
  • Filosofie

Waarbij kwaliteiten als geduld, respect, waardering en een goede mentale instelling van belang zijn. Daarmee zijn wij ervan overtuigd, dat Kyokushinkai karate een positieve bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling in je leven, school, werk en privé. Je wordt niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal.

Kyokushinkai betekent:
Kyoku betekent Uiterste: Doorzetten, zodat je het maximale uit jezelf kan halen.
Shin betekent Waarheid: Alleen met de juiste mentaliteit en ijzeren discipline kun je dit bereiken. Hierdoor zal het zelfvertrouwen groeien.
Kai betekent Samenwerken: Karate doe je niet alleen, maar samen. Er wordt samen getraind met veel respect voor elkaar en samen probeer je iedere keer een stapje verder te komen.

Contactgegevens:
Frank Richter     06-3193 8352

Algemene info:
Bij sportvereniging Naka-Ima in Montfort wordt kyokushinkai karate onder deskundige begeleiding onderwezen door sensei Frank Richter (4de dan). De karatelessen zijn voor iedereen toegankelijk en op elk moment te starten, ongeacht leeftijd of geslacht. Tijdens de lessen zijn er meerdere assisententen aanwezig, waardoor er op niveau les gegeven kan worden. De lessen worden gegeven in zowel gemengde groepen, als jeugd en volwassenen apart, waardoor ook de mogelijkheid bestaat om samen met uw kinderen te trainen.

Meer informatie via onderstaand PDF bestand.